Avsnitt 124: Så påverkar alkohol dina träningsresultat!

Förstör du dina resultat om du tar en öl efter träning? Eller om du tar tio?

I dagens avsnitt av Styrkelabbets podcast snackar vi om hur alkohol påverkar dina träningsresultat!

Två disclaimers direkt:

 1. Alkohol är beroendeframkallande. För stort alkoholintag kan vara livshotande på både kort och lång sikt. Alkoholmissbruk orsakar massor med lidande för massor med människor, och kostar samhället enorma summor varje år.
 2. Vi gillar alkohol båda två. Och eftersom vi inte befinner oss i moralismbranschen, är vi intresserade av att ta reda på dels hur mycket alkohol som faktiskt är för mycket, dels vilka effekter olika intagsnivåer har på vår träning.

Så där. Nu ska vi alltså snacka alkohol och träning. Utan skygglappar, men eventuellt ett litet bias för kall öl i solen.

Dagens avsnitt är uppbyggt runt de vanligaste frågorna på ämnet som vi fått av er lyssnare, och vi hinner avhandla allt från testosteronpåverkan till öl som sportdryck. Framför allt går vi på djupet med hur mycket alkohol du faktiskt kan dricka, utan att behöva oroa dig för några signifikanta negativa effekter på dina träningsresultat.

Skvallra inte för nykterhetsrörelsen.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 06:50 – Intro till dagens ämne: Alkohol och träning
 • 12:50 – Hur mycket minskar testosteronet av alkohol?
 • 15:25 – Förstörs träningseffekten om du krökar efter ett pass?
 • 21:30 – Påverkas träningen negativt dagen efter ett par enheter?
 • 26:20 – Är öl en bra dryck för återhämtning?
 • 29:45 – Är det dumt att kombinera öl, grillning och kettlebells?
 • 31:45 – Ger starksprit så kallade negativa kalorier, som kostar mer att förbränna än vad som tillförs?
 • 35:50 – Får du ölmage av att dricka öl?
 • 38:05 – Om alkohol stärker ditt självförtroende, borde du maxa berusad?
 • 41:00 – Sammanfattning

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!4 svar på ”Avsnitt 124: Så påverkar alkohol dina träningsresultat!”

 1. Intressant, men jag funderar: hur skiljer det sig mellan att dricka en stor mängd koncentrerad alkohol på kort tid, och att dricka en liten mängd utspädd alkohol under lång tid?
  Typ: Shotta 70 cl sprit på en timme, eller att dricka 18 folköl under 12 timmar?

  Svara
 2. Om knäna börjar skaka efter antal repetitioner av knäböj eller benpress, bör jag då sänka vikten för att undvika skador, hur ska jag i så fall annars göra för att klara av att knäböja med den tyngre vikten?

  Grym podd förövrigt 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.