Avsnitt 125: Allt du behöver veta för att tävla i styrkelyft

Få saker är mer motiverande och bra för dina träningsresultat, än att anmäla dig till din första styrkelyftstävling. Plötsligt har du ett konkret mål att jobba mot – till och med ett fast datum då du ska vara som starkast – och du kommer få massor med hjälp och pepp av dina nya klubbkamrater.

Att tävla i styrkelyft är helt klart något vi rekommenderar. Och det behöver verkligen inte vara på blodigt allvar, tvärtom tävlar de allra flesta bara för att utmana sig själva och ta styrketräningen till en högre nivå.

I dag ska alltså podden som blivit känd som en styrkelyftspodd, äntligen handla om just styrkelyft! Det tog bara 125 avsnitt …

Vi snackar om hur du kommer i gång med att tävla i styrkelyft, hur du hittar en klubb, vad du behöver för kläder och utrustning, och vad du ska tänka på inför din första tävling.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 09:15 – Dagens ämne: Allt du behöver veta för att tävla i styrkelyft

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!3 svar på ”Avsnitt 125: Allt du behöver veta för att tävla i styrkelyft”

 1. Jag är sugen på att testa att tävla(har gått på gym i ett helt år, så jag kommer att vara sist, men det innebär ju bara stor utvecklingspotential 😉 ), men min lokala grupp tar 1000 i inledningsavgift(klubben), och 1500 i tävlingsavgift.

  Ytterligare 600 om året i medlemsavgift, vilket ju är billigt, men till det tillkommer gymkort(osäker på kostnad) om man inte vill träna ensam på sitt nuvarnde gym.
  De tillhandahåller ingen coachning, förutom vad man plockar upp ”socialt”. Är det här standard?
  Visst, det är ju inte jättemycket pengar över ett år, men med utrustning så blir det en rätt stor ”tröskelavgift” för att se om det här är något man vill tävla i, eller bara fortsätta att gymma på egen hand för att det känns bra.

  Svara
  • Underbart att du har en klubb att vända dig till och är välkommen kanske även om du är över fysisk ålder av 26. Njut av det faktumet.

   Svara
 2. Som baslyftstränande, gubbe, stel i axlar och bröstrygg och utan möjlighet att utföra en overhead squat så måste jag ändå erkänna att styrkelyft är Den Vackra Sporten…

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.