Avsnitt 121: Deff med turbofart – så korkade är kraschdieter (och så gör du dem bättre)

Vi säger det direkt: Så kallade kraschdieter är otroligt korkade. Verkligen jättekorkade.

Visst, du kan tappa massor med vikt på bara ett par veckor. Men hur mycket är fett, hur mycket är muskler och hur mycket är bara vatten, tarminnehåll och annat trams i sammanhanget? Och hur kort tid tar det att få tillbaka all vikt (om inte mer) när kraschdieten väl är över?

Viktnedgång i sig är bara dumt att fokusera på – under en vettig deff är det endast fettförlusten som är intressant, medan vi gör allt vi kan för att bevara muskelmassa.

Dessutom finns det stora hälsorisker associerade med kraschdieter (som kanske egentligen borde kallas för svältdieter). Ändå hoppar folk på dem. Särskilt den här tiden på året, när sommaren väntar runt knuten.

Men det finns så klart smartare sätt att göra en kraschdiet. Det är fortfarande en dum idé (vi kan verkligen inte understryka det nog), men åtminstone inte lika dumt. Och i det här avsnittet ger vi våra råd för kost och träning om du vill maximera fettförlusten under max 14 dagar.

Lyssna försiktigt.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 08:50 – Kraschdieter: Korkade varianter och bättre alternativ

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.