Avsnitt 116: Tränade kvinnor bygger mer muskler och tappar mer fett med högproteinkost

Gott och blandat i dag! Framför allt ska vi titta närmare på något så unikt som en proteinstudie som bara använde kvinnor som studieobjekt! Ett par lyssnarfrågor får också följa med, och först ut är att reda ut varför så många går runt och påstår att de militärpressar. För vad är egentligen en militärpress och hur skiljer den sig mot en strikt, stående skivstångspress över huvudet?

I dagens huvudämne så bryter vi ned den artikel Daniel skrev förra veckan om en ny studie, som visade att tränade kvinnor bygger mer muskler och tappar mer fett med högproteinkost. För dig som är en flitig lyssnare kommer resultatet knappast som en överraskning, men visst är det skönt att få vatten på sin kvarn? 😉

Sist men inte minst ger vi oss ut på tunn is för att hjälpa ett kompispar avgöra om de kan tävla mot varandra i chins, trots att de inte är av samma kön.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 10:15 – Lyssnarfråga: Vad är skillnaden på militärpress och stående press?
  • 17:40 – Dagens ämne: Tränade kvinnor bygger mer muskler och tappar mer fett med högproteinkost
  • 29:35 – Lyssnarfråga: Hur ska en kvinna och en man tävla mot varandra i chins?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 116: Tränade kvinnor bygger mer muskler och tappar mer fett med högproteinkost”

  1. Undrar om inte militärpress ursprungligen också utfördes med supinerat grepp, alltså från en ”slutposition vid en bicepscurl med stång” (eller egentligen, med en automatkarbin). Det blir ju en väldigt ofördelaktig ergonomi vid sådant utförande så det finns ju ingen som gör övningen så…
    Axelpress är lite dålig namngivning, eftersom det finns en massa instruktioner för axelpress där man pressar BAKOM huvudet, vilket ingen vid sina sinnens fulla bruk heller håller på med, ju…

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.