8 december: Planka över sjö och strand | Styrkelabbets julkalender 2019

I gårdagens lucka fick du knäböja. Hur kändes det? Något att testa att göra regelbundet framöver för att se om du får lite extra böjgains?

I dagens lucka av Styrkelabbets julkalender ska vi träna en muskel som vi styrkelyftare ofta försummar lite grand: sexpacket.

8 december – Planka över sjö och strand

Borsta undan kaksmulorna på golvet och ställ dig ned på armbågar och fötter, det är dags att planka!

Lucka nr 8:

  • Plankan – stå så länge du kan!

Världsrekordet i plankan är tydligen 4 timmar och 20 minuter för kvinnor, och 8 timmar och 1 minut för herrar. Så där är ju något att sikta på.

Som vanligt: glid in i Styrkelabbets kompisklubb, leta upp tråden för dagens utmaning och posta ditt resultat där! Kanske med en bild på ditt nylle i slutet? 🙂

Dagens hjulklappstips: maghjul!

Fick du mersmak på magträning? Ett verktyg som både är brutalt effektivt för bra magträning, och samtidigt billigt och enkelt, är så kallade maghjul. Du kan anpassa svårighetsgraden i övningen genom att stå på knä eller fötter, och du kan även sitta framför en vägg som stoppar hjulet ifall du vill begränsa rörelsebanan i början för att göra det enklare.

Vi har testat det här maghjulet (affiliatelänk) och tycker det är stabilt och bra. Det kostar en hundralapp mer än de allra billigaste budgetmaghjulen, men den hundralappen gör stor skillnad i kvalitet.

Förslag på hjulklappsrim:

Ett set om dagen
håller sexpacket på magen.
När du vill ha särskilt kul,
plocka då fram detta hjul.

Illustration av @robin_illustrerar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.