Har du fått obehagliga sms från en främmande man, om hur stark du är? Du är inte ensam!

Jag trivs otroligt bra i gymmet/på lyftarklubben och uppfattar den så kallade styrketräningsbubblan som en väldigt trygg och varm plats. Inkluderande och välkomnande. Rövhattar finns dock även inuti vår bubbla, och på förekommen anledning känner vi på Styrkelabbet att vi vill dra nytta av vår stora plattform och sprida nedan information vidare.

En ökänd man trakasserar starka kvinnor via sms

I runt tio år har samma man kontaktat kvinnor inom träningsvärlden, främst från olika kraftsporter. Sms:en handlar ofta om att han hört talas om dig och undrar om det stämmer att du är så stark som han hört.

Sms:en är lätta att känna igen då han skriver på ett väldigt unikt sätt. Se exempel ovan.

Mannen trycker gärna på hur svag han är, och att han fantiserar om vad en så stark kvinna kan tänkas åsamka honom för skada. Han kallar sig för olika namn och sms:en har skickats från många olika nummer och under olika tider på dygnet. Det har även förekommit, när kvinnorna försökt avvisa honom, att han hotat med att försöka ta livet av sig för att locka fram skuldkänslor hos mottagaren.

Dessa ofredanden sker ofta i sjok, genom att han kontaktar många kvinnor samtidigt.

Obs! Om du får sms du tror kommer från honom, svara att du inte vill ha fortsatt kontakt och att han aldrig ska kontakta dig igen. Detta för att få ett starkare ärende när du polisanmäler, om mannen fortsätter kontakta dig trots dina protester.

Har du fått sms från den här mannen? Polisanmäl direkt

För att äntligen få ett slut på detta uppmanar vi alla som har blivit utsatta att polisanmäla mannen. Ju fler som orkar anmäla, desto högre chans att polisen tar ärendet på allvar.

För den här typen av ärenden sker polisanmälan antingen genom att du ringer 114 14 (numret bemannas dygnet runt) eller besöker en polisstation. Läs mer här.

Kom ihåg att dokumentera ditt ärende

Du kan bli ombedd att lämna in kompletterande uppgifter till din polisanmälan. Se därför till att dokumentera sms:en från mannen och ditt svar med skärmdumpar, där datum och telefonnummer framkommer tydligt.

Har du fått sms du misstänker kommer från mannen ifråga? Vill du gå vidare med en polisanmälan?

Mejla mig på info@styrkelabbet.se så hjälper jag dig med de kompletterande uppgifter som du kan behöva för att göra en anmälan!

Sist men inte minns: Du är inte ensam om att kontaktas av den här mannen. Och vi på Styrkelabbet finns här för att stötta dig, om du behöver hjälp att gå vidare.

4 svar på ”Har du fått obehagliga sms från en främmande man, om hur stark du är? Du är inte ensam!”

 1. En fråga bara, hur fan har den här snubben fått tag på nummer till kvinnor via den här sidan? Folks kommentarer här är ju bara med förnamn av vad jag sett.

  Så vida inte ni har blivit hackade och har kunduppgifter samlade ifrån era ”specialprogram” ang. träning som har läckt ut?
  I sådant fall så bör ni gå ut med det också.

  Svara
  • Anders, det är förhållandevis lätt att få tag på folks allmänna uppgifter och listade telefonnummer. Särskilt om dessa har en offentlig profil på sociala medier. Styrkelabbet gör det här som en allmän uppmaning, inte som en upplysning att de gjort något fel.

   Svara
 2. Påminner om Johan som ringde runt till kampsportsprofiler och bad om att få bli sparkad mellan benen. Fick smeknamnet ”Pungsparksjohan”. Det finns bra många knasiga får i Guds hage och tyvärr verkar de inte fatta att andra människor känner obehag för vad de håller på med.

  Bra att ni sprider infon.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.