I dag lyfter vi: Lukas Svärd om könskorrigeringen, manlighet och Elitstyrkans hemligheter

Från tonårens drömmar om att bli en machoman till att våga visa sig sårbar i TV4 på bästa sändningstid. Lukas Svärd föddes i fel kropp och har gjort en resa få av oss ens kan föreställa sig – och lyckats bli en förebild på kuppen, för de som behöver just en förebild som honom mest.

I dag lyfter vi transsexualism och en väldigt personlig berättelse, full av motgångar och övergrepp, men också hopp och en framgångsrik kamp för att få vara sig själv.

Lukas blev känd för en bredare publik genom sitt deltagande i Elitstyrkans hemligheter i början av året. I avsnittet tar vi även del av hans resa mot att bli jägarsoldat och brandman, hans framgångsrika tävlingskarriär som triatlet och hur han arbetar med att hantera att varje dag inte kommer vara en bra dag.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 02:30 – Veckans gäst: Lukas Svärd

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren nedan, ladda ned det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på I dag lyfter vi i din podcastapp eller på Spotify (sök på ”i dag lyfter vi” eller ”styrkelabbet”).


Mer av Lukas:

Prenumerera på I dag lyfter vi redan nu

Genom att prenumerera på podden redan i dag får du nästa veckas avsnitt direkt i din podcastspelare.

Direktlänkar till tre populära poddspelare:

Använder du en annan tjänst? Sök efter ”I dag lyfter vi” eller ”Styrkelabbet” så hittar du oss.

Fem senaste avsnitten av I dag lyfter vi:1 svar på ”I dag lyfter vi: Lukas Svärd om könskorrigeringen, manlighet och Elitstyrkans hemligheter”

  1. Fint att ge utrymme för transpersoner att yttra sig på en sådan här plattform kring träning och sport, en del av kulturen som allt för ofta – där en gång är en gång för mycket – präglas av missförstånd, trångsynthet och okunskap. Ser fram emot att lyssna.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.