Enkelt, snabbt och gott recept på proteinpannkakor

För över 8 år sedan postade Daniel ett recept på proteinpannkakor här på Styrkelabbet, ett recept som fått ta emot både ris och ros genom åren. På min to-do-lista över recept att ta fram hit till sajten har just proteinpannkakor stått med från dag ett, jag kände helt enkelt att det inte var riktigt rimligt att hemsidans enda pannkaksrecept var postat av Daniel och inte av mig.

Jag har faktiskt inte provat Daniels recept. Varför? För att jag har det ultimata receptet på proteinpannkakor redan. Daniels recept kan omöjligt slå mitt, så är det bara. Daniel är bättre än mig på mycket, men här får han se sig besegrad.

Som rubriken lyder är detta ett suveränt basrecept på proteinpannkakor. Med det menar jag helt enkelt att om du följer receptet till punkt och pricka kommer du få jättegoda pannkakor – men självklart kan du experimentera vidare också! Förslagsvis använda proteinpulver i någon favoritsmak (personligen gillar jag whey 80 i smaken ”salted caramel”).

Serverar dem gör du givetvis också precis hur du vill; jag toppar gärna mina med sirap, men feel free att slänga på lite färska bär, keso, grädde, glass, kaviar… vad du nu gillar.


Observera att länkarna till Gymgrossisten är affiliatelänkar.


PROTEINPANNKAKOR

1 portion – 7 mindre pannkakor/plättar

Du behöver:

Gör så här:

  1. Släng ner alla ingredienser i en liten mixer eller använd stavmixer. Mixa tills helt slätt. Låt stå i några minuter, så att havret och kaseinet drar åt sig vätska och smeten tjocknar.
  2. Värm upp valfritt fett i en stekpanna på medeltemperatur. Häll ca 1/2 dl smet i stekpannan och vänd när ytan börjar bubbla lite försiktigt. Upprepa med resterande smet.
  3. Servera och njut!

Näringsvärde (för alla pannkakor): 235 kcal || 30 g protein || 19 g kolhydrater || 4 g fett

Observera att näringsvärdet är beräknat med lättmjölk och exklusive stekfett1 svar på ”Enkelt, snabbt och gott recept på proteinpannkakor”

  1. Hej! Jag antar att det funkar lika bra med ett helt ägg? Om man inte har nåt emot 4-5 g extra fett..
    Mvh Patrik

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.