Avsnitt 86: Era frågor om att hinna styrkelyftsträna på lunchen, ålderns påverkan på resultaten och mer!

I dagens avsnitt svarar vi återigen på era lyssnarfrågor! Vi snackar bland annat styrkelyftsträning på lunchen, ålderns effekt på muskeltillväxten, och om protein.

Hålltider:

 • 00:30 – Försnack
 • 08:45 – Hur skulle vi lägga upp styrkelyftsträning på lunchraster?
 • 14:10 – Hur påverkas muskeltillväxten när man åldras?
 • 19:15 – Vad är bäst av flytande magnesium eller pulverform?
 • 24:40 – Hur går det med Philips chinsträning?
 • 28:50 – Rekommenderar vi stretching?
 • 32:15 – Vad är grejen med Philips taggande av ”Aktiv Kvinna”?
 • 36:40 – Tar kroppen inte upp mer än 30 g vassle åt gången?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag och Philip använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!4 svar på ”Avsnitt 86: Era frågor om att hinna styrkelyftsträna på lunchen, ålderns påverkan på resultaten och mer!”

 1. Hej!

  Jag har en fråga om hur ni tror att mitt nuvarande jobb kan påverka resultaten av min styrketräning.

  Jag är 19 år, har precis tagit studenten och arbetar just nu som ”runner” på en restaurang. Precis som namnet indikerar så innebär jobbet väldigt mycket spring fram och tillbaka, alltså ett ganska fysiskt krävande jobb – jag rör mig hela tiden, bär tunga brickor och backar osv sex timmar i streck 5 dagar i veckan. Just nu har jag som rutin att jag tränar ca 5 dagar i veckan på morgonen, alltså innan jag börjar jobba. Jag går inte på någon diet förutom att jag försöker få i mig mycket protein.

  Hur tror ni att det här jobbet kan påverka muskeltillväxten och styrkeutvecklingen? Är ju väldigt mycket tröttare i kroppen efter ett sådant här jobbpass i jämförelse med att sitta i skolbänken en dag som jag är van vid sen tidigare 🙂

  Tack för en riktigt bra podd!!

  Svara
 2. Hej bästa Styrkelabbet,

  Jag har problem med acne så fort jag dricker proteinpulver. Jag tycker det är svårt att komma upp i lagom mängd proteinintag när jag inte kan ta en shake under dagen. Dessutom fungerar en proteinshake lite som placebo efter träningen (jag förstår att forskning pekar på att det finns en tydlig korrelation mellan proteinintag i direkt anslutning till träningspass och resultat).

  Har ni tips?!?! Har provat olika sorter proteinpulver men har fått utslag så fort jag dricker 2-3 doser.

  Svara
 3. Jag har ett par funderingar kring träning vid kaloribalans som jag inte lyckats få någon klarhet i.

  Vad kan man förvänta sig för ökning i fettfri massa med rätt träning och kost på total viktbalans sett över lite längre tid? Best case/genomsnitt? Antar det hänger ihop med nästa punkt:

  Vet man något om hur kurvan ser ut för potentiell ökning i fettfri massa kontra fettprocent, återigen med rätt träning och kost? När kommer man till en punkt där ökningarna kommer ta orimligt lång tid utan ökad total kroppsvikt?

  Hoppas ni kan ta upp min fråga framöver, tack på förhand!

  Svara
 4. Kanske en dum fråga men utgå ifrån att du vill ta en shake med proteinpulver varje kväll klockan 18. Om jag förstår det rätt så kan jag ta en vassleshake med ca 30g protein och tillgodose mig den mängden protein utan att det omvandlas till glykos (d.v.s. att jag får användning av proteinet till att reparera och ge tillväxt åt musklerna). Men låt oss säga att jag tar en kaseinshake innehållande 50-60g (?) protein som utsöndras under en längre tid. Kan kroppen då få användning för all det proteinet eller är det fortfarande så att en kaseinshake med 50g protein kan ge ett överskott på aminosyror och istället omvandlas till glykos och inte användas för att täcka upp mitt proteinbehov?

  Anledningen till att jag frågar är att jag har svårt att få i mig tillräckligt med protein. Är en stor påg på knappt 2m och ligger runt tresiffrigt i vikt och vill få i mig i runda slängar 200-250g protein om dagen. Om jag tar en stor vassleshake på kvällen så kommer inte mer än 30g användas för att nå upp i det dagliga målet på 200g men om jag istället tar en stor kaseinshake så kanske det kan bidra med mer än ”bara” 30g?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.