Avsnitt 42: Är träning meningen med livet?

Är träning meningen med livet, eller vilken roll spelar träning egentligen?

Är det rentav så att träning är en essentiell pusselbit för att kunna leva ett långt och fullvärdigt liv?

Hålltider:
 • 00:30 – Försnack
 • 03:50 – Dagens ämne

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten!4 svar på ”Avsnitt 42: Är träning meningen med livet?”

 1. tack igen för fantastiska podden.alltid lika lärorik och rolig.önskemål om träningspaus,återhämtningsmetoder,ätstörning och dåliga kosttillskott

  Svara
 2. Vet inte om det är här man lämnar frågor som man önskar höra i podden, men jag gör ett försök:)

  Jag har sedan ett halvår börjat med styrketräning, där målet är en kombination av mindre fett och mer muskler. Jag äter nog efter konstens alla regler och har komponerat ihop ett matschema enligt fakta och erfarenheter jag läst mig till via bloggar och forum. Det har gett resultat och jag gör framsteg varje vecka. Nu till frågan : jag ser att jag tappar mer av den överflödiga vikten om jag skippar kolhydraterna till lunch och middag och bara har morgongröten som en större kolhydratskälla. Finns det någon nackdel med det? Kompenserar med mer protein istället, och när jag upplever några dagar då jag har mindre go i kroppen så tar jag en dag eller två med kolhydrater i matlådorna. Finns det någon nackdel jag missar eller kan jag fortsätta skippa ris och potatis så länge kroppen tycker det är ok?

  En dag i veckan försöker jag även ha ”ätardag”, alltså inte pizza och godis utan jag byter matlådorna mot husmanskost utan en tanke på proteiner, fett eller kolhydrater.

  Svara
 3. Vader borde väl vara som muskulaturen att den inte blir något större i och med den är med och håller uppe våran hållning. Oftast så är dem musklerna som är med för att hålla vår hållning mindre, växer mindre än till exempel biceps och bröst, som ej har något med hållningen. Detta skulle vara beroende på av större muskler som håller uppe hållningen skulle generera till så mycket mer energi för att hålla kroppen uppe.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.