Avsnitt 329: Kan alla män nå 300 kg i marklyft? Ny skörd lyssnarfrågor!

Hjälper kreatin till att fylla ut lös hud? Borde alla män kunna dra 300 kg i marklyft med tillräckligt mycket bra träning?

Vi har laddat upp med en drös riktigt mumsiga lyssnarfrågor i dag, se hålltiderna nedan.

Avsnittet bjuder också på världspremiären av den blivande megahiten Ostmacka av Hugo, Axel och Arvid! Låter finns även på Spotify och du hittar den här.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 10:00 – Lyssnarfråga 1: Är det rimligt att alla fysiskt friska män kan nå 300 kg i marklyft med bra träning under en period av 5 år?
 • 18:25 – Lyssnarfråga 2: Jag önskar era favoriter bland externa cues för knäböj, bänkpress och marklyft!
 • 31:25 – Lyssnarfråga 3: Hur väl hänger anaerob träning ihop med aerob förmåga? Räcker det att bli stark i mark för att orka skotta snö eller behöver den aeroba arbetsförmågan övas med set om exempelvis 15 minuter kettlebellswingar?
 • 37:40 – Lyssnarfråga 4: Min 72-åriga mor vill gärna veta vilket veganskt livsmedel/proteintillskott har liknande egenskaper som kasein och kan vara bra att äta innan läggdags under en viktnedgång?
 • 41:55 – Lyssnarfråga 5: Jag är 62 år. Hur ska jag styrketräna samtidigt som mitt mål är att klara av att springa 45 km i slutet av sommaren?
 • 47:30 – Lyssnarfråga 6: Det har påståtts att stående press är en bättre tricepsövning än smalbänk. Om inte annat så verkar det vara en utmärkt ursäkt att få in det vackraste av baslyften i ett annars styrkelyftsinriktat träningsupplägg, hur skulle ni göra?
 • 52:30 – Lyssnarfråga 7: Jag har inte längre möjligheten att fortsätta öka totalvolymen på träningen. Ska jag då glömma att få gains hädanefter?
 • 58:35 – Lyssnarfråga 8: Går på deff just nu och misstänker att jag kommer ha en del lös hud när jag är klar. Använder inte kreatin nu men tänkte göra det efter deffen för att fylla ut den lösa huden. Vad tror ni om detta upplägget?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 329: Kan alla män nå 300 kg i marklyft? Ny skörd lyssnarfrågor!”

 1. Fråga: hur ska kvinnor i fertil ålder lägga upp träningen veckan innan mens, alltså under pms?
  I boken Roar av Tracy T Sims föreslås lättare träning den veckan. Då det finns forskning som tyder på att det ger bättre resultat. Men hur gör man praktiskt när man följer ett av programmen i appen (t.ex Body Building Balett). Ska man följa veckans upplägg men minska vikterna, eller pausa programmet den veckan för att göra annan lättare träning?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.