Avsnitt 306: Biffiga biceps! Era bästa frågor om att bygga biccor

Partiella bicepcurls, vad ska det vara bra för? En färsk studie från Japan visar att sådana kan få biccorna att växa rejält – men bara om du tränar med lång muskellängd i stället för kort.

Hänger du med? Lugn, vi reder ut vad som är vad i avsnittet. Och kompletterar med en massa härliga frågor från er om just bicepsträning.

Varför har just stora biceps blivit en statussymbol? Blir du korkad av att träna dem för mycket? Och är det verkligen nödvändigt att använda en uppsjö övningar för maximal bicepstillväxt?

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 10:55 – Dagens studie: Om du vill träna partiella reps, vilken del av rörelsen är bäst att göra?
 • 24:50 – Lyssnarfrågor om biceps

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!2 svar på ”Avsnitt 306: Biffiga biceps! Era bästa frågor om att bygga biccor”

 1. Hej!

  Superspännande avsnitt om Bicepsträning.

  Jag har en fråga!

  Jag är vegan och har varit det i några år. Jag följer några plant-ätar-byggare på olika sociala medier och flertalet av dom rekommenderar kreatin. Jag har försökt komma igång med det tre gånger, men varje gång så får jag följande problem:

  Förkylningssymptom
  Hjärtat flimmrar till då och då på ett obehagligt sätt

  Jag vet inte om det är så att jag bara råkades bli förkyld första gången jag försökte ladda upp med kreatin, och att det dom två senare gångerna bara vart placebo… Har ni hört om något liknande, eller är jag GALEN?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.