Avsnitt 299: Kan du lyfta tyngre vikter med hjälp av ammoniak?

Att sniffa ammoniak inför tunga lyft, är vanligt inom flera kraftsporter. Men funkar det verkligen?

Alla som har testat vet att det känns som att få en snyting, och du känner dig genast mer alert och fokuserad. I teorin borde ju det resultera i en högre styrkepotential.

Så vad säger forskningen i ämnet? För det här har det forskats på – i dagens avsnitt har vi till och med en färsk studie som tittade på just detta.

Vi hinner även med fyra lyssnarfrågor, se hålltiderna nedan.

PS. Philip är väldigt pigg.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 09:10 – Dagens ämne: Kan du lyfta tyngre vikter med hjälp av ammoniak?
  • 27:00 – Lyssnarfråga 1: Jag är 76 år och vill dra 1,5 gånger kroppsvikten i marklyft när jag fyller 80. Hur ska jag träna?
  • 33:45 – Lyssnarfråga 2: Har Styrkelabbet några planer på att arrangera roliga styrketävlingar som alla kan delta i?
  • 40:45 – Lyssnarfråga 3: Hur ska jag träna om jag fastar varannan dag?
  • 43:30 – Lyssnarfråga 4: Min ena axel har bråkat länge. Så fort jag tror att det gått över och börjar träna lite hårdare igen, kommer problemen tillbaka. Hur ska jag göra?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.