Avsnitt 123: Hur ofta ska du maxa? När är du för gammal för nya PB:s? Dags för lyssnarfrågor!

Det är så himla mysigt med frågeavsnitt. Massor med ämnen, snabba svar, mycket skratt. Och så får vi ta pulsen på vad du som lyssnar faktiskt vill veta, i stället för att snöa in oss på meta-analyser och litteraturöversikter.

Okej, det där sista är faktiskt rätt fantastiskt det också. Men nu är det dags för frågeavsnitt och i dag bjuder vi på ett som verkligen är fulladdat. Framför allt lägger vi säkert två sekunder på att snacka löpning. Ta en titt på hålltiderna nedan för att se alla frågor.

Häng med!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 11:55 – Hur lyfter jag av stången bäst vid bänkpress?
 • 18:15 – Progressiv överbelastning med hjälp av setvila, repshastighet och utförande?
 • 24:30 – Vilka muskler är egentligen primära vid löpning?
 • 24:40 – När är jag för gammal för nya personliga rekord i baslyften?
 • 30:10 – Skillnaden på Marklyft Mambo och Russian Squat Routine?
 • 36:45 – Är det en god idé att göra kettlebellsvingar med bara en arm, för variation?
 • 40:20 – Hur ska jag välja ingångsvikter till min första styrkelyftstävling?
 • 45:55 – Hur ofta ska jag testa att maxa? Och hur värmer jag upp för ett maxförsök?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!

2 svar på ”Avsnitt 123: Hur ofta ska du maxa? När är du för gammal för nya PB:s? Dags för lyssnarfrågor!”

 1. Hej!
  Tack för ännu ett avsnittt av min favoritpod 🙂
  a) Jag undrar om ni har specifika tips för fotställningen?
  Jag har ännu inte hittat ”min” form (tränat snart ett år), och experimenterar litet med fotbredd och hur ”högt” (hur nära stången) jag bör ha fötterna.

  b) Hur är det med olika höga skuldror vid ”dislocation”-övningen? Jag har noterat att jag lyfter vänster skuldra, jag försöker vara totalt avslappnad i axelpartiet, men den åker upp lik förb**at. Gör jag fel? kommer det att lösa sig när min rörlighet ökar?

  c) Slutligen så undrar jag om det är bättre att mejla er frågor, eller om det är bättre att ställa frågor här i kommentatorsfältet?

  Svara
 2. hej och tack för intressant läsning och bra tips.själv har jag tränat och tävlat ihela mitt liv.från olika bollsporter i yngre dar ,till kampsporter ,maratonlöpning skidor på längden,inklusive 3 vasalopp och 17 maratonlopp.när jag blev pensionär vid 64 års ålder började jag styrketräna och tävla ibänkpress. Jag förbättrade mitt pers tills jag blev 74 år ,men nu har jag nog nått mitt max 93.5 kg. har slutat tävla ,men tränar fortfarande både styrka och kondition.blir 77 i höst.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.