Avsnitt 122: Optimal träningsfrekvens för att bygga muskler

Träningsfrekvens går det aldrig att snacka för mycket om – och vi har verkligen bestämt oss för att dra den hypotesen till sin spets!

Så med lite ny forskning under bältet ger vi oss åter på ämnet. Hur ofta ska du träna en muskel för maximal hypertrofi egentligen?

Om du håller räkning där hemma på hur många gånger vi gjort avbön efter tvärsäkra uttalanden, kan du lägga det här avsnittet till samlingen. Vi har tidigare sagt att det är nästan dubbelt så bra att träna en muskel två gånger i veckan jämfört med en gång, men verkligheten är som vanligt minst lika förvirrad som oss.

Prima diskussionsunderlag för killgissande i 45 minuter, med andra ord! När vi babblat färdigt om optimal träningsfrekvens bjuder vi självklart på våra uppdaterade rekommendationer till alla byggare där ute.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 11:50 – Optimal träningsfrekvens för att bygga muskler

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 122: Optimal träningsfrekvens för att bygga muskler”

  1. Jag känner att det kan vara en smula vilseledande att jämföra tynglyftare med bodybuilders i syftet att visa på hur träning för styrka respektive hypertrofi ger markant skilda resultat på de tränades muskelmassa.

    Visst, det finn såklart skillnader, men vi måste komma ihåg att den största anledningen till att proffesionella bodybuilders är visuellt ”mer vältränade” än de som satsar på styrka är att dessa tar serioder.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.