Vi pratar hälsorisker med sötningsmedel, med Anki Sundin!

Får du cancer av aspartam? Vi pratar sötningsmedel med Anki Sundin

Hur farligt är sötningsmedel? Vilka belägg för hälsorisker finns det med till exempel aspartam?

I den här filmen möter jag näringsfysiologen Anki Sundin, för att prata forskning och myter om sötningsmedel!

Anki Sundin har en fil. mag. i näringslära och är en av Sveriges populäraste föreläsare inom kost och träning. Hon har även skrivit flera böcker, bland annat Optimal viktminskning och Näringslära för personliga tränare och kostrådgivare.

För mer av Anki Sundin:

I samband med att vi spelade in den här tillsammans, filmade vi ytterligare ett klipp om sötningsmedel, som släpps inom kort. Se till att du prenumererar på vår Youtubekanal så du inte missar den. 🙂

Köp Styrkelabbets kostscheman

Philip lyfter skrot och tappar hår. Tog silver på DM i klassisk styrkelyft 2016, i klass +120 kg (som hade två deltagare). Följ honom på Instagram för att ta del av fitnessvärldens mest dekadenta mix av baslyft, käk och buteljer.

Gillade du artikeln?

Prenumerera på nyhetsbrevet för att inte missa nästa!
(Helt gratis + Du får en e-bok!)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 kommentar

  1. Peter Plantman

    Sukralos är mycket svårnedbrytbart och utgör alltså knappast något direkt hot mot vår hälsa, däremot så finns det miljörisker med att tillverka och ”sprida” (via toalett och reningsverk, ni fattar…) detta till vår närmiljö. Tror det finns studier som visar på störd fiskreproduktion, då de normalt sett ”luktar” sig till en potentiell partner, men om vattnet plötsligt luktar/smakar bara sött, så kan de inte ”navigera”. (Sukralos har mycket hög söthet per mängd löst ämne.) Bättre att välja något av de ”klassiska”, väl studerade sötningsmedlen om man nu prompt ska ha söt mat.

    //Petsan

Nästa artikelAvsnitt 98: Den bästa magträningen - del 8 i vår serie om muskelgrupper