Proteinrik Cookie Dough

En av de absolut bästa grejerna med att baka kakor är ju degen/smeten. För ska en baka ska en göra det ordentligt, och då måste en såklart provsmaka under bakets gång, så att säga. Allra helst ett tiotal gånger, minst, för att försäkra sig om att det hela blir bra.

Ett alternativ, som jag varmt rekommenderar, är att helt enkelt skita i att göra kakor och bara göra just kakdeg. Och äta upp den.

Det här receptet på kakdeg är väldigt enkelt, blir såklart himla gott, och ger en portion. Med andra ord är det perfekt när sötsuget sätter in och en absolut inte har tid eller lust att vänta på att kakor ska bli färdiggräddade. Bara rör ihop och ät!

Och ja, ni ser rätt. Det är små orangea bitar i min kakdeg… jag var lite för ivrig och lät inte min morot koka sig helt mjuk (för ja, det är morot i kakdegen. Var inte så skeptisk, det blir gott, jag lovar!). Om du har lite mer tålamod och faktiskt kokar moroten tillräckligt länge är den enkel att mixa, eller mosa med gaffel, till en helt slät puré. Om du är ivrig som jag, kan jag försäkra dig om att de där små bitarna av morot känner du inte av när du äter den färdiga kakdegen.

Slutligen, du KAN såklart skippa den hackade chokladen… men allvarligt talat, why would you? Allt blir bättre med lite choklad, och så även denna kakdeg.


Observera att länkarna till Gymgrossisten är affiliatelänkar.


Proteinrik Cookie Dough

receptet ger 1 portion

Du behöver:

* Du kan byta ut morotspuréen mot exempelvis äppelmos eller pumpapuré.

** Jag rekommenderar mandel- eller cashewsmör till detta recept, då de är något mildare i smaken än exempelvis jordnötssmör.

Gör så här:

  1. Skala och skär moroten i slantar. Koka mjuka och låt svalna en aning.
  2. Mixa ihop mjuka morotsbitar, sirap, nötsmör och mjölk till en slät, tjock kräm.
  3. Tillsätt kasein, havremjöl och sukrin gold och rör ihop tills jämnt. Vänd sist ner den hackade chokladen.

Näringsvärde för hela satsen: 344 kcal || 20 g protein || 22 g kolhydrater || 19 g fett



1 svar på ”Proteinrik Cookie Dough”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.