Stor muskeltillväxt av ocklusionsträning!

Denna film är gjord i samarbete med Procclusion, och du kan köpa deras ocklusionsband här!

Ocklusionsträning är en träningsmetod som jag med stort nöje och nyfikenhet (okej, och visst obehag ibland) har ägnat mig åt under det senaste året – och jag har gjort det med hjälp av mina band från Procclusion. I filmen nedan snackar jag äntligen om vad ocklusionsträning är, vilken typ av resultat du kan förvänta dig av det, och hur du både utför och kan använda det som verktyg.

En fördel med ocklusionsträning är att du kan få ett stort stimuli till muskeltillväxt, utan att vare sig lägga hög belastning på leder och senor eller skapa stora muskelskador. Alltså: du kan få en stor träningseffekt, utan att skapa särskilt mycket träningsstress. Dessutom går det snabbt att utföra 3-4 set ocklusionsträning eftersom du varken behöver en lång uppvärmning eller lång setvila.

Det innebär att ocklusionsträning lämpar sig särskilt väl för att få in extra stimuli för prioriterade muskelgrupper, genom att antingen slänga in några minuter av det i slutet av passet, eller genom att få in hemmaträning, då du inte behöver mycket vikter alls för det.

Ett annat alternativ är att göra en likadan högfrekvensperiod som jag berättar om i klippet, vilket verkar kunna vara ett effektivt sätt att snabbt åstadkomma en god muskeltillväxt.

Du hittar ocklusionsband anpassade för både armar och vader (Procclusion 1.0) samt för lår (Procclusion 2.0) hos Procclusion.

Läs mer om ocklusionsträning här:

4 svar på ”Stor muskeltillväxt av ocklusionsträning!”

 1. För ett framtida avsnitt hade det varit intressant att se vilka tricepsövningar du rekomenderar/ratar för occlusionsträning. Biceps kommer nog ganska naturligt för de flesta, men både du och Philip har hintat i tidigare podcasts att det inte är lika enkelt att få till occlusionspumpen med triceps.

  Svara
 2. Tänkte på slutet av ocklusionsfilmen att du skulle sätta på ett av ocklusionsbanden kring huvudet och sätta dig för att lösa ett korsord. Som ett tillägg, kanske inte det… nä… Annars ett nyttig förslag, idé och allt. Ska fundera på det. tack!

  Svara
 3. Funderar lite på hur det blir med tillväxten på axlarna. Får man dämpa ner träningen för resten av överarmarna för att inte behöva köra sönder axlarna så dom hänger med?
  Hur ser det ut med låren? Går det att tillämpa det på även rumpan eller enbart lår och väder?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.