Avsnitt 104: Hur ofta ska du träna för att maximera dina gains?

God fortsättning! I dagens avsnitt dissekerar vi en ny studie på träningsfrekvens och snackar lite allmänt om det. Dessutom svarar vi på en lyssnarfråga om hur länge man kan fortsätta på ett nybörjarprogram före det är dags att byta. Utöver det blir det mycket avslappnat snack om vår egen träning och plan framöver.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 12:10 – Hur ofta ska du styrketräna samma muskel? Ny studie!
  • 35:55 – Hur länge kan man följa vårt nybörjarprogram innan det är dags att byta upp sig?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag och Philip använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!



2 svar på ”Avsnitt 104: Hur ofta ska du träna för att maximera dina gains?”

  1. Något jag skulle vilja ha är ett avsnitt som berör rörlighet och svagheter en individ kan ha.
    Alltså ett avsnitt främst för nybörjare.
    för att utveckla:
    Marklyft; När jag började marka hade jag problem med tighta hamstrings, detta ledde till ett ryggskott då jag i startlägget hade en väldigt svagböj. Detta verkar vara ett väldigt vanligt problem om man söker på internet, något som i princip alla kontorsnissar har. Jag är osäker om ni pratat om detta, skulle uppskatta något sånt samt hur man ska göra för att utvecka mer rörlighet för att utföra övningen korrekt.
    Rörlighet i höfter samt bäcken är tydligen något som kan begränsa kontorsnissar. inget problem jag tror att jag dock.
    Kan också kanske prata om grundläggande styrkor som krävs när man börjar gymma. Jag kunde inte bänka ordentligt på 2 månader pågrund av svag rygg. Jag trodde att jag gjorde någorlunda rätt men såg bara visuell utveckling på en av brösterna. Bara när jag började köra ”reverse flies” religiöst började min bänk kännas riktigt bra samt såg den efterlängtade visuella skillnaden. När man är ovan att träna så är det svårt att veta hur det ska kännas samt svårt att ibland ha de grundläggande förutsättningarna att utföra en övning korrekt från första början.

    Svara
  2. Hej och tack för en bra pod!
    Jag gillar podden, särskilt era intressanta diskussioner kring vedertagna rön, där ni får in nya infallsvinklar och spetsfundigt kritiska synpunkter . Apropå diskussionerna kring hur ofta man ska träna och med vilken intensitet tycker jag dock att ni inte tillräckligt lyfter fram att träning inte handlar om att träna så mycket man kan, utan att träna så mycket man kan tillgodogöra sig. Det är ju där vetenskapen möter konsten, eller rättare sagt; Genetiska förutsättningar, vilja, koncentration och motivation. För att fortsätta på Daniels liknelse med att sola; Solar man för mycket/länge för tidigt så bränner man sig.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.