I dag lyfter vi: Amina Manzoor om att ta fajten för vetenskaplighet och god journalistik

Amina Manzoor gillade pandemier innan det var coolt. På ett professionellt plan, förtydligar vi innan någon hinner fultolka oss.

Som vetenskapsjournalist med inriktning på medicinrapportering, stod hon unikt välrustad när covid-19-pandemin slog ned som en bomb förra våren. Ändå blev det gångna året kaos, med presskonferenser som skulle bevakas, en forskarvärld som producerade hundratusentals mer eller mindre välgjorda studier och en allmänhet som skrek efter tydliga besked.

Ovanpå allt valde hennes chefredaktör, Peter Wolodarski på Dagens Nyheter, att ta ställning mot tidningens vetenskapsredaktion.

I dag lyfter vi Aminas berättelse om pandemiåret. Om varför god vetenskapsjournalistik är viktigare än någonsin. Om hur arbetsmiljön på DN blev så ohållbar att hon sa upp sig. Och om hennes pinfärska bok om pandemier, så klart!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 03:20 – Dagens gäst: Amina Manzoor

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren nedan, ladda ned det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på I dag lyfter vi i din podcastapp eller på Spotify (sök på ”i dag lyfter vi” eller ”styrkelabbet”).


Mer av Amina:

Prenumerera på I dag lyfter vi redan nu

Genom att prenumerera på podden redan i dag får du nästa veckas avsnitt direkt i din podcastspelare.

Direktlänkar till tre populära poddspelare:

Använder du en annan tjänst? Sök efter ”I dag lyfter vi” eller ”Styrkelabbet” så hittar du oss.

Fem senaste avsnitten av I dag lyfter vi:Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.