Press Pasodoble: Sex veckors träningsprogram för stående press!

Det här programmet – och alla andra premiumprogram – finns i vår app StrengthLog! Ladda ned den här för iOS eller här för Android och bli prenumerant, så kan du direkt börja följa våra program. 🙂


Finns det något ärligare test av överkroppsstyrka än att pressa en vikt ovanför huvudet?

Inga bänkar, inga bryggor – bara du och en skivstång.

Pressen är inte bara ett utmärkt test av din styrka, den är också ett bra verktyg för att öka den och i samma veva bygga bredare axlar. Går du vilse i din träning – backa tillbaka till ruta ett och se till att du åtminstone pressar. För när du pressar så gör du nämligen det mesta rätt!

I vårt nya träningsprogram Press Pasodoble fokuserar du på pressen i sex veckor. Tre dagar i veckan stämplar du in i gymmet: två av dagarna pressar du vikter ovanför huvudet, en av dagarna bänkpressar du – både som komplement till pressen och för att behålla (eller öka) styrkan där. Varje besök i gymmet gör du kompletterande träning för bröst, axlar, triceps och den ack så viktiga ryggen, det vill säga komplett överkroppsträning.

Press Pasodoble kommer i två versioner: medel- och högvolym.


Medelökning på 7,1 % efter 6 veckor

Vi testade programmet på 44 tränade personer, och i medeltal ökade de sin presstyrka med 7,1 %. Av de 44 personerna ökade hela 39 stycken (89 %) sin styrka, och då tajmade vi in andra halvan av programmet med en av de värsta värmeböljorna i svensk historia, med dryga 30 förslöande grader i gymmen.

Receptet är enkelt:

  • Mycket övning på press. Med en viktvariation mellan tunga lågreps och lättare maxreps.
  • Muskelbygge på rätt platser. Det är inget fel på vem du är i dag – vi vill bara att det ska bli lite … mer av dig.
  • Vågad volym. För att bli starkare behöver du förr eller senare gasa på lite, men du kan inte göra det 100 % av tiden. Här ökar vi gradvis upp till ett par tuffare veckor, sedan backar vi ned för en kort formtopp.

Om receptet är enkelt så är det svåra, som alltid, att göra det. Men det är däri magin ligger med att följa ett program. Under sex veckor slipper du själv tänka på vad du ska göra när du kommer till gymmet. Du bara går dit, tittar på dagens pass och sätter igång. Sex veckor senare kommer du ut på andra sidan, till 89 % sannolikhet som en starkare person med bredare axlar.

Programmet är utformat för att kunna tränas rullande om du så önskar, med flera 6-veckorscykler efter varandra. Det är ett medelkrävande program som är ganska heltäckande vad gäller överkroppsträning, men vi specificerar ingen underkroppsträning (den får du planera själv).

Är du redo att fokusera på presstyrka och få klarhet i träningen de kommande sex veckorna?

Det här programmet – och alla andra premiumprogram – finns i vår app StrengthLog! Ladda ned den här för iOS eller här för Android och bli prenumerant, så kan du direkt börja följa våra program. 🙂