Integritetspolicy

Hejsan! Här har vi sammanställt lite information som berör din integritet när du besöker vår webbplats, prenumererar på vårt nyhetsbrev eller använder vår träningsapp.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev tillhandahålls av Aweber. Om du skriver upp din epostadress och/eller namn i vårt nyhetsbrev så delas dina uppgifter med Aweber. Du kan läsa deras integritetspolicy här.

Styrkelabbets träningsapp

Genom att ladda ned och använda Styrkelabbets app, godkänner du nedanstående villkor och integritetspolicy.

Appen laddas ned kostnadsfritt från AppStore eller Google Play. I gratisversionen har du tillgång till allt du behöver för att kunna föra träningsdagbok i din telefon, hjälpmedel för att bland annat räkna ut 1RM, Wilkspoäng och dagsförbrukning av kalorier, samt grundläggande statistik. I appen finns också möjligheten att prenumerera på Styrkelabbet Premium, i form av automatiskt förnybara prenumerationer i följande intervall:

  • 1 månad
  • 3 månader
  • 12 månader

Om du handlar i strid med villkoren i detta avtal eller på annat sätt missbrukar avtalsvillkoren har Styrkelabbet rätt att säga upp avtalet med omedelbar verkan och därmed avsluta abonnemanget.

Ditt abonnemang är kopplad till ditt Apple-ID eller Google-konto. Du kan i alla dina enheter som är knutna till ditt Apple-ID eller Google-konto logga in med din användare och komma åt information du sparat i appen. Om du loggar in på en ny enhet behöver du som abonnent återställa köpet för att sedan aktivera Premium igen (görs via ditt konto hos Apple eller Goggle). All data kring din användare finns sparad i appen och syns när du väl loggat in igen. Det går inte att föra över ett abonnemang från Android till iOS (eller omvänt) utan du måste starta en ny prenumeration på den nya enheten. Stöter du på problem kan du kontakta app@styrkelabbet.se.

För att avsluta din prenumeration på appen:

IOS
Alla förändringar av dina prenumerationer sker direkt inne i iTunes Store & App Store via ditt personliga Apple ID-konto. För att avsluta din prenumeration gör du så här: Gå in i inställningar på din iPhone och följ stegen nedan.

  • Välj ”iTunes och App Store”
  • Klicka ditt Apple-ID och välj ”Visa Apple-ID” i dialogrutan
  • Välj “Prenumerationer”
  • Hitta din prenumeration på Styrkelabbet och välj “Ändra”
  • Välj “Avsluta prenumeration”

Android
Alla förändringar av dina prenumerationer sker i Google Play Store. För att ändra dessa gör du så här:

  • Gå in i Google Play Store
  • Klicka på “Meny” > “Mina appar” > “Prenumerationer”
  • Hitta din prenumeration på Styrkelabbet och klicka på den
  • Välj “Avsluta”

Rättigheter till träningsprogram och annat material i appen

Styrkelabbet AB äger rättigheterna till allt material i appen, till exempel träningsprogram och verktyg/hjälpmedel. Det är inte tillåtet att mot betalning eller utan betalning överlåta, offentliggöra, licensiera eller sälja appen till tredje part eller på annat sätt utnyttja appen kommersiellt. Det är inte tillåtet att ändra, anpassa eller översätta appen, skapa arbeten som härletts från appen, baklängeskonstruera eller på annat sätt försöka ta reda på appens källkod.

Däremot får du som användare självklart skärmdumpa enskilda pass och din egen statistik bäst du vill! Det blir vi bara glada av, eftersom vi vet att det kan inspirera andra att träna mera. Men ja, respektera att vi lagt ned tid och energi på både appen och våra premiumprogram. Om ett program inte ligger gratis för alla på styrkelabbet.se så får du inte heller sprida det vidare utan vår kännedom. 🙂

Integritetspolicy Styrkelabbets träningsapp

Som användare av Styrkelabbets träningsapp vill vi att du ska känna dig trygg i hur vi hantera dina personuppgifter och datan du lagrar i appen.

Som användare av appen ansvarar du för aktsamhet kring inloggningsuppgifter samt lösenord och att inte sprida dessa till tredje part.

Vilka personuppgifter har vi om dig och varför?
Vi använder dina personuppgifter för att uppfylla kraven i lagar, domstolsutslag och myndighetsbeslut, samt givetvis för att kunna säkerställa att din användning av appen fungerar. Vi har ingen betalningsinformation såsom kortuppgifter. Vi har enbart uppgift om aktiv status (gratis eller premium) samt namn, mejladress samt den information du själv sparar i appen (träningsdagbok med mera).

Hur använder vi dessa uppgifter?
Styrkelabbet AB behöver dessa uppgifter för att kunna tillhandahålla och fortlöpande utveckla den tjänst du använder/har köpt.

Vem har tillgång till dessa uppgifter?
Dina personuppgifter finns tillgängliga för anställda på Styrkelabbet AB samt vår apputvecklare, som tillhandahåller drift, utveckling och support för appen. Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina data för marknadsföringsändamål eller andra ändamål till tredje part.

Vem är registeransvarig för dina personuppgifter hos Styrkelabbet?
Det svenska företaget Styrkelabbet AB är registeransvarig för de personuppgifter som du anförtrott till Styrkelabbets träningsapp och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser:

  • Styrkelabbet AB, Lund, Sweden
  • Företagsregister: Bolagsverket – Organisationsnummer: 559101-8816

Var lagrar vi dina uppgifter?
De uppgifter som vi samlar in från dig lagras på servrar inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA).

Vilka rättigheter har du?
Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig. Vi har ett ansvarigt personuppgiftsombud som kontinuerligt hanterar dina personuppgifter på ett öppet, korrekt och lagenligt sätt. Om du vill ta del av de uppgifter vi har om dig, kontakta oss via mejl: app@styrkelabbet.se

Rätt till dataportabilitet:
Vi behandlar dina personuppgifter på ett automatiserat sätt efter ditt medgivande, i samband med att du godkänner våra användarvillkor. Du har rätt att få en kopia på dina data i ett strukturerat, vanligt format skickat till dig eller en annan part. Det innefattar i så fall endast de personuppgifter du har delgett oss.

Hur kan jag få mina uppgifter korrigerade eller raderade?
Om du vill korrigera några av dina personuppgifter eller radera dem, kan du alltid kontakta vårt personuppgiftsombud via app@styrkelabbet.se. Du har rätt att när som helst radera alla personuppgifter som behandlas av oss med undantag av följande situationer:

  • du har ett pågående supportärende,
  • du har ett pågående abonnemang/prenumeration, eller
  • du misstänks för att ha missbrukat våra tjänster under de senaste 12 månaderna.

I övrigt, som en service till våra kunder, raderar vi aldrig personuppgifter för att förenkla för återkommande kunder, som då har tillgång till sina tidigare uppgifter med mera. Vi behöver hantera dina personuppgifter då vi ska kunna fullgöra våra skyldigheter enligt lag.

Klagomål
Om du skulle ha några klagomål kring vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att kontakta Svenska Integritetsskyddsmyndigheten (Datainspektionen) eller annan behörig tillsynsmyndighet som utövar tillsyn över företags hantering av personuppgifter.