Integritetspolicy för Styrkelabbets träningsapp StrengthLog

Genom att ladda ned och använda appen StrengthLog, godkänner du nedanstående villkor och integritetspolicy.

Appen laddas ned kostnadsfritt från AppStore eller Google Play. I gratisversionen har du tillgång till allt du behöver för att kunna föra träningsdagbok i din telefon, hjälpmedel för att bland annat räkna ut 1RM, Wilkspoäng och dagsförbrukning av kalorier, samt grundläggande statistik. I appen finns också möjligheten att prenumerera på StrengthLog Premium, i form av automatiskt förnybara prenumerationer i följande intervall:

  • 1 månad
  • 3 månader
  • 12 månader

Vid överträdelse av dessa användarvillkor eller annan skadlig användning av appen, har Styrkelabbet rätt att säga upp ditt avtal med omedelbar verkan och då avslutas även ditt abonnemang.

Ditt abonnemang är kopplad till ditt Apple-ID eller Google-konto. Du kan i alla dina enheter som är knutna till ditt Apple-ID eller Google-konto logga in med din användare och komma åt information du sparat i appen. Om du loggar in på en ny enhet behöver du som abonnent återställa köpet för att sedan aktivera Premium igen (görs via ditt konto hos Apple eller Goggle). All data kring din användare finns sparad i appen och syns när du väl loggat in igen. Det går inte att föra över ett abonnemang från Android till iOS (eller omvänt) utan du måste starta en ny prenumeration på den nya enheten. Stöter du på problem kan du kontakta app@styrkelabbet.se.

För att avsluta din prenumeration i appen:

IOS
Alla förändringar av dina prenumerationer sker direkt inne i iTunes Store & App Store via ditt personliga Apple ID-konto. För att avsluta din prenumeration gör du så här: Gå in i inställningar på din iPhone och följ stegen nedan.

  • Klicka på ditt namn, längst upp
  • Välj ”iTunes och App Store”
  • Klicka ditt Apple-ID och välj ”Visa Apple-ID” i dialogrutan
  • Välj “Prenumerationer”
  • Hitta din prenumeration på Styrkelabbet och välj “Ändra”
  • Välj “Avsluta prenumeration”

Android
Alla förändringar av dina prenumerationer sker i Google Play Store. För att ändra dessa gör du så här:

  • Gå in i Google Play Store
  • Klicka på “Meny” > “Mina appar” > “Prenumerationer”
  • Hitta din prenumeration på Styrkelabbet och klicka på den
  • Välj “Avsluta”

Rättigheter till träningsprogram och annat material i appen

Vi äger rättigheterna till allt material i appen. Det är därför inte tillåtet att du överlåter, offentliggör, licensierar eller säljer appen, eller dess innehåll, till tredje part. Det är inte heller tillåtet att du på annat sätt utnyttjar appen, eller dess innehåll, kommersiellt. Det är vidare inte tillåtet att du ändrar, anpassar eller översätter appen, skapar arbeten som härletts från appen samt baklängeskonstruerar eller på annat sätt försöker ta reda på appens källkod.

Däremot får du som användare självklart skärmdumpa enskilda pass och din egen statistik bäst du vill! Det blir vi bara glada av, eftersom vi vet att det kan inspirera andra att träna mera. Men ja, respektera att vi lagt ned tid och energi på både appen och våra premiumprogram. Om ett program inte ligger gratis för alla på styrkelabbet.se så får du inte heller sprida det vidare utan vårt godkännande. 🙂

Integritetspolicy Styrkelabbets träningsapp

Som användare av Styrkelabbets träningsapp StrengthLog (nedan ”appen”) vill vi att du ska känna dig trygg i hur vi hantera dina personuppgifter och den data som du lagrar i appen.

Genom att ladda ned appen lämnar du ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter på ett automatiserat sätt. Det är därför viktigt att du läser igenom denna integritetspolicy innan du laddar ned appen.

Som användare av appen ansvarar du för aktsamhet kring inloggningsuppgifter och lösenord samt att dessa inte sprids till tredje part.

Vilka personuppgifter har vi om dig och varför?
Styrkelabbet använder dina personuppgifter för att uppfylla gällande rätt, samt givetvis för att kunna säkerställa att din användning av appen fungerar. Vi har ingen betalningsinformation, såsom kortuppgifter. Vi har enbart uppgift om aktiv status (gratis eller premium) samt namn, mejladress och den information som du själv sparar i appen (träningsdagbok med mera).

Appens användande och överföring av information vi tar emot genom Googles API:s, till andra appar, följer Google API Services User Data Policy, inklusive deras Limited Use requirements.

Hur använder vi dessa uppgifter?
Styrkelabbet behöver dessa uppgifter för att kunna tillhandahålla och fortlöpande utveckla den tjänst du använder.

Vem har tillgång till dessa uppgifter?
Dina personuppgifter finns tillgängliga för anställda på Styrkelabbet AB, som arbetar med appen.

Vi säljer aldrig din personliga data eller träningsdata till tredje part. Vi kan däremot dela med oss av din data inom ramen för icke-kommersiella forskningsprojekt, som genomgått etisk prövning. I de fall personlig data är aktuell för sådana projekt, kommer du få samtycka till det först.

Vem är registeransvarig för dina personuppgifter hos Styrkelabbet?
Styrkelabbet AB, 559101-8816, i Lund är registeransvarig för de personuppgifter som du anförtrott till appen och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser.

Var lagrar vi dina uppgifter?
De uppgifter som vi samlar in från dig lagras på servrar inom EU.

Vilka rättigheter har du?
Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter som vi har om dig.

Du har även rätt att få en elektronisk kopia på den data som vi har om dig. Det innefattar i sådant fall endast de personuppgifter som du har gett oss.

Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke till datalagring. Det innebär samtidigt att du inte kan använda appen.

Vi har ett ansvarigt dataskyddsombud som kontinuerligt kontrollerar att dina personuppgifter hanteras på ett säkert, korrekt och lagenligt sätt.

Om du vill ta del av de uppgifter vi har om dig, kontakta oss via e-postadressen app@styrkelabbet.se.

Hur kan jag få mina personuppgifter hos er rättade eller raderade?
Du har alltid rätt att få dina personuppgifter rättade.

Du har också rätt att när som helst få dina personuppgifter raderade, med undantag för följande situationer:

  • du har ett pågående supportärende,
  • du har ett pågående abonnemang/prenumeration, eller
  • du misstänks för att ha missbrukat våra tjänster under de senaste 12 månaderna.

Detta innebär bland annat att du inte kan ha kvar din prenumeration om du vill ha dina personuppgifter raderade.

Om du vill rätta eller radera några av dina personuppgifter, kan du kontakta vårt dataskyddsombud via app@styrkelabbet.se.

Vi raderar som utgångspunkt inte data som en service, för att förenkla för återkommande kunder som då har tillgång till sina tidigare uppgifter.

Klagomål
Om du skulle ha några klagomål kring vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta Datainspektionen.