Avsnitt 291: Styrketräning eller stretching, vad vinner kampen om din rörlighet?

Stretching och träning har gått hand i hand sedan Dackefejden. Det ska stretchas inför träningspassen för att minska skaderisken, och det ska stretchas efteråt för att minska träningsvärken.

Om du tränar för styrka och/eller muskelmassa, ska det dessutom stretchas för att du inte ska förlora din rörlighet och bli stel som ett kylskåp.

I dag må vi har slarvat bort vår kollega Sandrine, men vi har inte slarvat bort den nya metaanalysen på styrketräning och stretching! Det forskarna gjorde var helt enkelt att kolla på om antingen styrketräning eller stretching är effektivare för att öka rörligheten och flexibiliteten – eller lika effektiva.

Och resultatet kommer förvåna många.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 07:35 – Dagens ämne: Styrketräning eller stretching, vad vinner kampen om din rörlighet?
  • 30:20 – Lyssnarfråga: Hur ska jag välja vikter för kompletteringsövningarna i Knäböj Kalinka? Ska jag tänka en viss procent av 1RM även där eller bara gå på känsla?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!

Handboken för effektiv viktnedgång

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.