Vilka är de bästa, häftigaste och intressantaste bloggarna om träning och hälsa 2012?

Alright, det är dags att skapa en lista – och jag behöver din hjälp.

De bästa bloggarna om träning och hälsa

Vilka är de…

 • bästa
 • häftigaste
 • märkligaste
 • intressantaste
 • konstigaste
 • mest inspirerande
 • mest underhållande

..bloggarna som handlar om träning eller hälsa, under 2012?

Jag tänker skapa en lista som samlar alla de mest läsvärda bloggarna inom träning och hälsa, och det spelar ingen roll om det är rena faktabloggar eller mer personliga bloggar där någon mest skriver om sin egen träning och vardag. Jag har mina ögon på en del, men jag vill ha din hjälp att få nys om den ofantliga mängd av bra bloggar som finns där ute!

För att tipsa mig om en blogg, gör så här:

 1. Lämna en kommentar i slutet på det här inlägget. Vill du inte skriva offentligt går det lika bra att skicka ett mail till mig på daniel@styrkelabbet.se.
 2. Klistra in vilken URL man hittar bloggen på.
 3. Skriv någon rad om vad den handlar om och varför man borde läsa den.

Observera! Det är helt okej att tipsa om din egen blogg! Berätta om vilken du vill, vare sig det är din egen blogg, en kändisblogg, en faktaspäckad och lärorik blogg, eller en som mest är intressant och märklig.

Med det sagt…

Vilka bloggar får man inte missa under 2012?

 

P.S: Jag skulle uppskatta om du ville sprida det här inlägget… överallt. Dela artikeln med dina vänner på alla sätt du kan, så ökar chanserna rejält att det kommer in riktigt intressanta och roliga förslag.

Nu kör vi.

(Och nej, även om jag uppskattar det så behöver ni inte ta upp vad ni tycker om den här bloggen. Det här inlägget ska handla om andra!) ;)

{ 34 kommentarer… add one }

 • Träningsglädje mars 22, 2012, 1:25 e m

  traningslara.se – om man orkar läsa (mycket text) så kommer man hitta intressant sammanställning från forskning inom träning och hälsa. den enda svenska träningsbloggen i sitt slag enligt mig!

  Svara
  • Daniel mars 22, 2012, 1:29 e m

   Håller med, helt fantastisk! Både Jacob och Nicklas gör ett helt otroligt jobb, och den är verkligen den enda i sin klass som du säger!

   Svara
 • Anton mars 22, 2012, 1:45 e m

  Träningslära.se är i särklass bäst och intressantast enligt mig.

  Jag gillar styrkelabbet också men det är inte riktigt samma klass. ;)

  Svara
  • Daniel mars 22, 2012, 1:51 e m

   Haha, tack. Nä, mitt mål är inte heller direkt att vara ”en ny träningslära”. Här försöker jag mer skapa någon form av lättläst samling om hur man kommer igång och tränar ordentligt och effektivt, utan att slösa tid på skit. ;) Fler tips?

   Svara
   • Anton mars 22, 2012, 2:06 e m

    Självfallet. Styrkelabbet och träningslära har ju helt olika inriktningar och tur är väl det. :)

    Ska jag vara ärlig så läser jag inte så många olika bloggar så jag har nog inte så mycket andra värdefulla tips. Det blir mest kolozzeum för min del. Det var därigenom jag hittade hit från början också.

    Leangains.com har en hel del värdefullt innehåll också. Jag är dock lite osäker på vilken kategori jag skulle lägga den under.

    Svara
 • Åsa mars 22, 2012, 1:59 e m

  - Håller med om att traningslara.se är bra rakt igenom.

  - livmordet.blogspot.se drivs av en inspirerande träningstjej som tyvärr haft otur i livet. Hon ger aldrig upp och lever verkligen hennes drömmar.

  - kajsakling.com en blogg om skidåkning med mycket humör.

  Svara
  • Daniel mars 22, 2012, 2:49 e m

   Tack Åsa, lägger till din till listan också. ;)

   Svara
 • Henke mars 22, 2012, 2:44 e m

  Måste tipsa om Ollas träningsblogg, inte direkt en faktablogg men inspirerande och underhållande!
  http://www.gustafollas.com/

  Svara
  • Daniel mars 22, 2012, 2:50 e m

   Tackar! Har koll på din blogg också!

   Svara
   • Henke mars 22, 2012, 7:43 e m

    Bugar och bockar! :)

    Svara
 • Uppochhoppa mars 22, 2012, 3:17 e m

  Jag ställde frågan ”men du då?” för ett tag sedan i min blogg och gav mina träningsintresserade läsare chansen att presentera sig. Det blir en inläggsserie som heter NI, som kommer komma ungefär en gång i veckan, håll utkik där så får du många tips!

  Svara
  • Daniel mars 22, 2012, 3:20 e m

   Tjena Sofy! Tack för tipset, ska kolla upp det.

   Svara
 • Maria mars 22, 2012, 4:54 e m

  Jag startade en blogg för några veckor sen som handlar om träning, hälsa och personlig utveckling. Jag bjuder på mig själv väldigt mycket och delar gärna med mig av inspiration vad det gäller nyttiga recept och roliga träningsupplägg. Med 13 års erfarenhet i branschen och utbildad Hälsopedagog och Personlig tränare kände jag att jag hade en del att dela med mig av :-) den hittar ni på liltraining.wordpress.com
  @uppochhoppa, är det för sent att göra ett inlägg till din Ni-serie? jag läser din blogg själv :-)

  Svara
  • Daniel mars 22, 2012, 5:15 e m

   Hej Maria, tack för tipset! :)

   Svara
 • Maria mars 22, 2012, 8:31 e m

  Kul idé! Positivt att få info om fler bra bloggar i samma genre för inspiration. Gillade ditt inlägg om Tabata även om jag tycker det kan användas på flera olika sätt :-)

  Svara
 • Kettel Bello mars 23, 2012, 8:17 f m

  Jag gillar Ola Blir Stark, en mycket välskriven blogg av en kille som kör Rippetoes Starting Strength-program helt strikt i tre månader.

  http://olablirstark.blogspot.se/

  Svara
 • Martin mars 24, 2012, 4:30 e m

  http://Www.gustafollas.com – Jag gillar den för han har varit med i F5 och ska senare i år vara med i AF. Så bloggen lockar dem som är intresserade av de typerna av träning, så man kan följa hans väg mot AF :D Tycker även han är duktig och skriver saker ibland som inte har med träning och göra. Så man lär känna honom lite mer.

  Svara
 • Stefan Nilsson mars 25, 2012, 8:22 e m

  Likt många andra så måste jag slå ett slag för Traningslara.se som är det självklara valet om man vill veta vad studierna egentligen pekat åt. Är nu på jakt efter en lite mer personlig blogg med mer lättsmälta artiklar som publiceras regelbundet – kanske kan det bli TranaStyrka.se men, liksom min, så är den fortfarande ganska nystartad.

  Svara
  • Daniel mars 25, 2012, 9:22 e m

   Hej Stefan! Jag har suttit och läst lite på din blogg nu, och gillar stilen. Kul studie om utseende och sömn, den förtjänade en tweet. ;)

   Förresten, är det bara jag som är kass, eller ger du ingen möjlighet till kommentarer där?

   Svara
   • Stefan Nilsson mars 27, 2012, 11:14 f m

    Kul att höra Daniel.

    Det stämmer. Skrev tidigare på svenska och tröttnade på anonyma kommentarer som kom med påhopp och envisa kommentarer om att LCHF botar allt. Bestämde mig därför för att implementera koppling till Facebook-konton men fick inte rätt på det och körde vidare utan kommentarer. Ger en hel del extra tid och fridfullhet när all kontakt sker genom någorlunda genomtänkta mail istället för snabbt, anonyma, kommentarer. Tyvärr förlorar jag en stor del av kontakten med läsarna och det är något jag vill lösa.

    Svara
    • Daniel mars 27, 2012, 6:51 e m

     Jag tror jag förstår. Än så länge är kommentarer alldeles för värdefulla för mig här på bloggen för att jag ska ta bort dem. Anledningen är den att jag gör snedsteg då och då, och då är det fint med ärliga personer som kommenterar och får mig på rätt spår igen. ;) Det höjer kvalitén på den här sidan, och jag är övertygad om att det kommer leda till att jag kan göra ett bättre jobb.

     Ett exempel är ”reklaminlägget” jag gjorde om Gainer Pro, där diskussion ledde till att jag insåg att den typen av inlägg verkligen inte är något jag vill hålla på med. Jag vill istället att sidan ska vara en bra kunskapsbas där man kan läsa objektivt och vetenskapligt understödda artiklar, lagom sprinklade med mina subjektiva åsikter. Jag hoppas du stannar kvar och är en av dom som hojtar till när jag är på väg åt fel håll! ;)

     Svara
 • Jasmine mars 29, 2012, 7:47 e m

  Hejsan! Den här sidan är grymmebra måste jag bara säga! Men jag har tips på en annan blogg som jag tycker är väldigt bra och som handlar om hälsa och träning: http://blogg.veckorevyn.com/ptfia/

  Fia är en härlig tjej som skriver om hur hon lever som PT i Stockholm. Själv har jag en blogg om hälsa och träning men den är inte så bra så vill inte rekommendera den ;)

  Tack för den motiverande läsningen!

  Svara
 • pappa B mars 30, 2012, 11:55 f m

  Självklart är min blogg den roligaste, mest galna blogg som skriver om hälsa och träning då det gäller en fd. lönnfet, ålderstigen gubbe i sina bästa år. En salig blandning om det mesta som gör livet till ett fantastiskt helvete i sol och snö, hemma och på bortaplan.
  Kör så det ryker Daniel, din blogg ligger högt upp på min lista
  pappa B

  Svara
  • Daniel mars 30, 2012, 1:14 e m

   Nomineringen är antecknad! :)

   Som jag svarade på din förra kommentar så var jag inne och läste lite på din blogg. Mycket underhållande!

   Och tack ska du ha!

   Svara
 • Jacob Gudiol mars 31, 2012, 8:14 f m

  Jag läser egentligen ingen svensk blogg regelbundet men jag tittar in på vissa då och då för att titta tillbaka på de senaste inläggen.

  http://fysiopodden.se/
  Precis som namnet antyder så ä det först och främst en podcast men de har även en blogg där det dyker upp intressanta saker då och då.

  http://www.body.se/kategori/radio/
  Även detta en podcast och här är jag partisk då jag känner både Alex och Andreas. Detta gör att jag oftast gillar för- och eftersnack mer än själva intervjun. Men där är några väldigt underhållande intervjuer med även om vissa är sega.

  http://www.body.se/bloggar/andreaz-engstrom
  Precis som i förra fallet så känner jag här Andreaz. Men hans blogg är grymt bra och gott om läsare. Han lägger upp en hel del kring motivation och även goda recept.

  http://nitrovegan.blogspot.se/
  Filip som driver den här bloggen är en väldigt duktig uthållighetsidrottare och dessutom utför han en hel del forskning som är idrottsfysiologirelaterad som han då och då skriver om. Uppdateras sällan men värd att besöka någon gång i månaden.

  http://ngruppen.blogspot.se/
  Anki Sundin är en väldigt duktig nutritionist. Den här bloggen uppdateras också ganska sällan.

  http://andreaslinden.se/blogg/
  Duktig konditionsidrottare som bor på Mallorca vilket gör att jag regelbundet får se bilder från min familjs hemtrakter. En del intressanta inlägg dyker också upp, där var ett om doping inom cykelsporten för någon månad sen.

  Vill du ha bloggar på engelska så har jag fler tips.

  Svara
  • Daniel mars 31, 2012, 8:08 e m

   Ah, härligt! Tack för tipsen. Jag har dock insett att den här listan kommer ta ett tag att skapa, men en vacker dag så. ;)

   Jag har funderat lite på att skaffa Ankis bok, förresten. Kanske i framtiden.

   Svara
 • jånna april 7, 2012, 7:21 e m

  Anki Sundin har varit min lärare i nutrition när jag läste till licencerad kostrådgivare.. hon är såå grym på allt vad rör mat och livsmedel och en duktig pedagog!

  Svara
  • Daniel april 8, 2012, 8:12 e m

   Roligt att höra! Jag har själv tidigare fått ett gott intryck av henne. Ska börja följa hennes blogg från och med nu!

   Svara
 • Jonas april 12, 2012, 4:48 f m

  Utan tvekan: http://aldrigvila.se/

  aldrigvila erbjuder väldigt bra kunskap inom träning på ett lättförståeligt sätt. Den drivs av den mycket ödmjuke och imponerande Mikael Hollsten, mer känd som Prime från Gladiatorerna.

  Svara
 • Micke Syding maj 12, 2012, 2:41 e m

  Jag gillar http://grofv.blogspot.se/

  Det är en enkel dagbok över de vardagliga träningspassens utmaningar, men har också permanenta sektioner med tips om träningsmetoder, övningsutförande, mat och utrustning mm.

  Svara
 • David maj 29, 2012, 7:31 f m

  http://www.fettratt.se är en ganska spretig sida med 4 olika bloggare (jag är själv en av dem)

  Saker som bland annat tas upp:

  * Lev och träna med psoriasis och reumatism (Jag själv)
  * LCHF, GI och andra nyttiga recept
  * Må bra och träna under graviditet
  * Nya och gamla rön inom kost och hälsa
  * Bloggarnas egna träningspass

  … och allt annat blandat inom kost, hälsa, träning och livsstil

  Svara
  • Daniel maj 29, 2012, 5:04 e m

   Kikade just in där! Det var en trevlig sida ni hade, och du ska ha tusen tack för länken!

   Får se när jag lyckas färdigställa den här listan, det visade sig milt sagt vara lite svårare än jag tänkt! ;)

   Svara
 • Maria september 18, 2012, 8:16 e m

  http://rara-sara.blogspot.com

  Detta är en blogg full av träningsinspiration!

  Svara
 • Romeo Patrick - Myway2Fitness.se november 15, 2012, 10:42 e m

  Min blogg :) Jag är 28 år, har alltid vart en tjockis. 2011 vägde jag 152kg och på två månader gick jag ner 36kg. Idag tränar jag 7 dagar i veckan och mitt mål är att tävla i framtiden.

  Varför jag rekommenderar min egna blogg är för att jag är en helt vanlig kille med jobb, hund, hus, och heltidsstudier men jag lyckas ändock klämma in min träning. Motivationen finns – Tiden skapas. Det är min historia man följer och inte en massa onödigt snack. Jag delar med mig om min vardag, om min livssituation, om svårigheterna jag måste passera och de lätta sakerna jag passerar :) Romeo – Myway2fitness.se

  Svara

Lämna en kommentar!